donderdag 8 januari 2009

dit apparaat is niet illegaal...

Internet blijft een bron van fijne weetjes en gektes:

SUPERHANDIG!!

De klok zorgt ervoor dat de tijd van de schijf steeds juist ingesteld is als men op een parkeerplaats aankomt. Daarvoor moet de schakelaar op "RUN" staan.



Is dit toestelletje verboden?

Klinkt als een illegaal apparaatje. Is de verkoop van de schijf dan niet verboden? Nee want bovenstaande toepassing is niet het officiële doel waarvoor de automatische parkeerschijf wordt verkocht. Dat idee geeft de website van de maker tenminste. De klok dient namelijk niet om de parkeerwachter te neppen, maar om te voorkomen dat de schijf iedere keer handmatig moet worden ingesteld.

Het klokm
echanisme kan namelijk op een eenvoudige manier worden gestopt en weer worden gestart. Daarbij zal de schijf automatisch weer zal doordraaien tot aan de juiste tijd.

Officieel dien je als gebruiker de klok stop te zetten als je parkeert en de schijf achter het raam legt. In de praktijk zullen veel kopers echter meer brood zien in de andere toepassing.

Dit is een artikel uit het E-magazine editie 276

1 opmerking:

Mededeler zei

Inderdaad inderdaad, het internet staat vol met de gekste dingen. Het is werkelijk verbazingwekkend wat er allemaal te koop is en de denkbeelden die sommigen van onze medemensen (met wie we toch 99,99% van onze genen delem) er op na houden is ook verbluffend.
Het internet is een handig fenomeen, en deze stelling heb je treffend weten te ondersteunen met je vondst.