dinsdag 20 juni 2006

Samen slapen, alleen opstaan


De wekker gaat en je wordt wakker. Maar je hoeft zelf helemaal niet zo vroeg op. Je partner wel, die die had de wekker gezet. Nu ben jij ook wakker. Als er nog genoeg tijd resteert om even door te slapen, dan kan je je weer omdraaien. Maar garanties heb je niet. Voor hetzelfde geld doe je geen oog meer dicht.
Wat jij nodig hebt is een individuele wekker... voor je partner. Een wekker die jou niet wekt. Als hulpmiddel voor slechthorenden bestaan er wekkers met trilfunctie. De zwaailicht functie die deze wekkers vaak ook hebben is dan weer wat minder handig. Ik kan me voorstellen dat er wel een nifty & trendy wekkertje te ontwerpen valt speciaal voor deze functie. Bijvoorbeeld met een heel zacht gericht geluid van onder het oor van de slaper. Direct in het brein. Kan je meteen subliminal learning aan koppelen. Of met een (multifunctioneel) trillend hoofdkussen...

2 opmerkingen:

Mededeler zei

Je koppelt gewoon de draadjes die naar de luidsprekers gaan los en verbindt die met een niet al te kwetsbaar lichaamsdeel. Wanneer de wekker afgaat gaat de stroom lopen en krijg je subtiele schokjes op een plek naar keuze. En je partner heeft nergens last van.

Hieronymus zei

ook handig voor als je partner je echt zat is. dan maak hij of zij die schokjes wat minder subtiel