zaterdag 17 maart 2007

local cooling everywhere!

Ha, dat is nou het soort maatschappelijke betrokkenheid in actie die me aanspreekt. Praktisch, eenvoudig en leuk. Local cooling heet het. Je download een gratis klein non-intrusive programmaatje, waarmee je een metertje op je desktop kan zetten dat bijhoudt hoeveel bomen, benzine en KWh je al hebt uitgespaard door net iets zuinigere waakstanden van je pc te benutten. Geen hinder, goed gevoel. En een verhoogd bewustzijn van het energieverbruik. Daarom ben ik ook zo dol op (simpele) metertjes. Kom maar op met die info!

En ook nog even vertalen naar de straat: alle lantarenpalen en stoplichten voorzien van een verbruiksmetertje. Hoge ignore-value, dat wel. Anders wordt de openbare ruimte wel erg onrustig.

4 opmerkingen:

Mededeler zei

En moet je nu je computer 24/24 aan laten staan om zoveel mogelijk te besparen?

Mededeler zei

In je post 'Stekker-meter' vroeg je ook al om ene gebruiksmeter. Inderdaad handig om inzicht te geven. Wel gevaarlijk om besparingen mee door te geven. Als je achter een taxi aan rent bespaar je veel meer geld dan wanneer je achter een bus aan rent. Als je een spaarlamp uit doet bespaar je veel minder dan wanneer je ene gloeilamp uit doet. Om veel te besparen moet je vele gloeilampen hebben...
Maar goed ik ben het met je eens dat inzicht in het stroomverbruik van diverse apparaten een goed begin is.

Hieronymus zei

juist mooi toch, zo'n spanningsveld. Anders gaan we ons maar weer vervelen met zijn allen. Fijn visueel materiaal in je reactie trouwens. Even scriptje van maken voor korte film?

Erik van Erne zei

De gezamenlijke energiebesparing van de 110.000 computergebruikers die het gratis energiebespaarprogramma Local Cooling hebben geinstalleerd is inmiddels de 1.000.000 kWh gepasseerd. Het gratis programma is eenvoudig te installeren en werkt onder Windows XP als Windows Vista. Downloaden kan ook via www.energiecommunicatie.nl