woensdag 26 april 2006

Maak tecnniek in de openbare ruimte beter zichtbaar

De afstand tussen de mens en haar technische objecten is de laatste decennia behoorlijk gegroeid. Slechts een kleine groep mensen heeft de kennis in huis om al de technische processen die ons omringen helder door te hebben.
Ik stel voor dat we zo veel mogelijk technische processen zichtbaar proberen te maken voor iedereen. Te starten in de openbare ruimte. Kom op Continuon netbeheer! Voel je uitgedaagd en stop je transformatoren in een doorzichtige behuizing. Strik een groep Rietveld-studenten en schilder alle zichtbare onderdelen naar aard & werking in verschillende heldere kleuren: maak kunst van de techniek in onze openbare ruimte!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jij hebt zeker ook een opengewerkte computerkast en stofzuiger staan thuis?

Hieronymus zei

Zodra de reeds 10 jaar prima functionerende stofzuiger het begeeft wel ja. En die pc die mag juist helemaal niks opvallen dus die is een laptoppie. Edoch: mijn huis is dan ook geen openbare ruimte :-)

Anoniem zei

de funstionalisten van weleer waren er ook al voorstander van

Hieronymus zei

Lang leve het functionalisme! Eh, wat was hun adagium? In alles (gebouwen?) moet de functie voorop staan / vormbepalend zijn oid?

Anoniem zei

En vooral die auto's he? Daar zijn er best wel veel van en alles wat er maar een beetje technisch uitziet wordt door blik bedekt.
Motorkappenverbod!
Kap met de motorkap!!

Hieronymus zei

Goede toepassing JW! That's the spirit. Eindeloze wegen vol open techniek. Leuk leuk. Meteen een actiegroep voor oprichten... of een NV? :-)