zaterdag 22 april 2006

online schandpaal herhalingen tv

Werkelijk werkelijk, ik zie toch wel heel veel films in de loop der jaren vele malen opnieuw langskomen in het NL taalgebied. Behoorlijk irritant eigenlijk. Een online schandpaal biedt misschien uitkomst? Dat geeft in ieder geval zicht op de omvang van deze (financieel aantrekkelijke) gemakzucht. Bij voorkeur gekoppeld aan een bestaande tv-database zoals die van cinema.nl. Met natuurlijk een top 5 en een prijsuitreiking. Kan allemaal nog net een tijdje leuk draaien voor het universeel worden van personal tv.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een schandpaal geeft alleen maar extra aandacht. Net wat je niet wilt. De kijkcijfers voor herhalingen moeten tot 0 (nul) gereduceerd worden!

Een goed idee lijkt me om het uitzenden van televisie gewoon helemaal stop te zetten. Belachelijk gewoon dat kleine groepjes aandacht- en winstbeluste mensen kunnen en mogen beslissen waar de rest naar kijkt.

Hieronymus zei

Je hebt in ieder geval de tijd mee, die personal tv komt er wel. Hoewel dat in Amerika veelbesproken octrooi van philips (slim aangezwengeld door de concurrentie?) waarmee ze de kijker kunnen blokkeren als ie een reclame wil overslaan... dat laat wel zien dat ook in deze strijd minder gunstige uitkomsten mogelijk zijn.
Ik ben heel nieuwsgierig hoe je praktisch gezien die reductie-naar-nul vorm wilt geven... Ga je in het diepste geheim een mega-blokker bouwen (in een zelf uitgegraven kelder?) die het signaal van herhalingen versnipperd tot niets dan ellendige storing?
Of denk je meer ana hersenspoelen van de herhalingskijker? Bijv. : "herhaling is schadelijk voor uw gezondheid en die van de mensen om u heen" " herhaling is slecht" "herhaling is dodelijk"...

Anoniem zei

Ach, van mij persoonlijk hoeven de kijkcijfers niet naar 0. Alleen dat is de belangrijkste manier om de omroepen te dwingen hun herhalingen te stoppen (jouw doelstelling). Dus dat doe je door hetzij helemaal geen aandacht aan het bestaan van herhalingen te schenken, hetzij door de mensen die toch willen kijken te dwingen eerst anderhalf uur naar reclame te kijken door hun afstandsbediening op afstand onklaar te maken (opstaan om naar de TV te lopen om van kanaal te verwisselen zouden ze sowieso al niet doen).

Hieronymus zei

LOL