donderdag 11 mei 2006

De eerste Onderwaterstad

Als wereld-waterspecialisten (Nederland Waterland) moeten wij als Nederlanders natuurlijk wel goed zichtbaar voorop blijven lopen. Op het water bouwen is leuk, dat krijgt allemaal zinnige invullingen. Maar ik stel voor dat we ook alvast een project starten voor de eerste onderwater stad. Tenslotte is daar nog erg veel ruimte. En, in tegenstelling tot de doemdenkers, is niet mijn eerste verwachting dat we dan ook dat deel van onze aarde in rap tempo gaan verpesten. Ik denk namelijk dat we juist meer behoefte aan een schone zee zullen hebben dan nu. Geen vuilnis in mijn achtertuin en laat mijn wijkvissen met rust! Meer nog dan lucht verspreid water alles over grote afstanden, dus het belang van de onderwaterwoners is dat er nergens vuil in de zee komt. Als start zullen we maar even waterdicht gaan wonen, met makkelijke naar-buiten kleding als uitdaging voor technische kledingdesigners. Maar op termijn zal een deel van de onderwaterwoners zich natuurlijk genetisch laten aanpassen (kieuwen?) aan hun nieuwe leefomgeving...

2 opmerkingen:

Mededeler zei

Maar nu even ietsje concreter... Moet het een soort Venetie worden, of een rijtje huizen op 5 meter van de kustlijn, moet het drijven, op de zeebodem gefundeerd worden, mag het dak nog boven zeeniveau uitsteken?

Hieronymus zei

Ja, duh, dat is nu net de lol van het uitwerken. Wie het uitwerkt en wat die er mee willen zal steeds verschillen. Ik heb wel meer beeldmateriaal hierover in mijn hoofd, maar het lijkt me leuker het als project met anderen samen uit te werken dan enkel mijn waanzin tot de straat door te redeneren. :-). Geldt overigens voor alle idn op deze blog: het zijn aanzetjes, combinaties.