vrijdag 19 mei 2006

Goede Doelen Redelijkheidsbalans Actiemiddelen

Ik zou het een vooruitgang vinden als Goede Doelen een Redelijkheidsbalans op hun website zouden opnemen. Links de schade van het bestreden onrecht, rechts de inspanningen van het Goede Doel zelf. Wel even een project om het te maken. Er moet een waardering plaatsvinden want er moeten getallen staan achter de containerbegrippen op die balans. Anders werkt het niet, dan kan de bezoeker geen 'gevoeld evenwicht' bepalen.
Je meet voor een groot deel emotie & beleving, dus een stemsysteem (met dubbele stem voor de eigen leden) ligt zeer voor de hand. Kan ook via de mail (leden). Op deze manier is er een constante bewaking van de beleefde balans tussen bestreden onrecht en de door het Goede Doel ingezette actiemiddelen. Ook weet het Goede Doel beter dan nu hoe 'men' over het verloop van een actie denkt. Voeg vooral ook de optie 'anders, namelijk' toe: dan denken je bezoekers ook mee over mogelijke actiemiddelen. Ik gooi het even in de week bij de Donateursvereniging. Een grotere transparantie bij de Goede Doelen in Nederland is immers hun hoofddoel.

2 opmerkingen:

Mededeler zei

Ik zag dat die donateursvereniging daar al erg mee bezig is, dus meer dan alleen de CFK-eisen, maar ook nadenken dat wat jij daar doet geen schade aan anderen berokkent. Een lastig punt inderdaad als je geld wilt doneren: wat gebeurt er allemaal mee? Daar zouden goede doelen meer inzicht in moeten (willen ook) geven.

Hieronymus zei

ja, doch niet precies dit. Ik ben lid en heb het ze voorgelegd. nog niets op gehoord though...