woensdag 24 mei 2006

Naar nieuw soort tegen-de-regen

Het concept van de paraplu is ijzersterk. En krachtveld-technologische oplossingen lijken nog ver weg (anti-rain forcefield bij Halfbakery). Toch verwondert het me dat er geen ernstige vernieuwing plaatsvindt in zoiets basaals. Zeker in het regenachtige Nederland. Altijd dat onhandige gedoe met paraplu, regenkleding, hoofddeksels... De Wifi paraplu scheelt al iets, dan weet je tenminste wanneer je hem mee moet nemen. Maar er moet meer mogelijk zijn. Wie helpt me het concept echt op zijn kop te zetten? De regen moet je niet in een storende mate raken... liefst moet het altijd aan te zetten zijn. Dus ofwel zeer makkelijk meeneembaar (mega-opvouwbaar?) of onderdeel van iets wat je toch al bij je hebt... wie mee wil denken kan zich hier aanmelden.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad is de plu een schitterend ding, maar hij moet steviger. Nu zag ik laatst bij de Esprit geloof ik een serie hele dure plu's waarvan het skelet (hoe noem je zoiets) met dubbele ipv enkele stalen dingetjes was bevestigd. maar zoeits kan nog veel doortastender; stevig maar toch licht zeildoek, goed stevig verankerd aan die punten (die gaan altijd het eerste stuk) en een frame dat niet de andere kant op kan waaien. de stok die je vasthoudt moet je al schroevend en 1 of 2 kleinere delen kunnen draaien(zoals ouderwetse tentstokken)zodat hij na afloop wel gewoon in je tas kan. Alsie wat zwaarder is is niet erg, alsie maar in een tas past.
maken die handel verdorie!!!

Mededeler zei

Denkend aan iets dat je al bij je hebt en voorkomt dat de regen je raakt, denk ik aan de capuchon.
Capuchons hebben ook zo hun nadelen, maar de capuchon zou doorontwikkeld kunnen worden in de richting van de paraplu. Net zoals je het scherm van een kinderwagen uitvouwt, zou je de capuchon als een ruim om het hoofd vallende helm moeten kunnen openvouwen.
Voila....

Hieronymus zei

Ok, dat zijn alvast twee denkrichtingen.
Wel bescheiden: een kwalitatief veel betere plu -dus met de roemruchte ruimtevaarttechnologieen een helm...
Een reguliere helm dragen geeft ongemak... dus dat mag dan wel een heel bijzondere helm zijn... Meermeermeer!

Mededeler zei

Ik beschreef nu dan ook niet bepaald een reguliere helm.
In het kader van het meedenken had ik eigenlijk jouw eerste schetsjes hier verwacht....
(de beurt is nu aan jou dus, alleen maar bezwaren opperen, die ook nog eens niet van toepassing zijn, kan niet natuurlijk. Je moet verder vooruit denken!!!)

Hieronymus zei

:-) Beste Mededeler, dit blog is bedoeld om te prikkelen, niet om uit te werken. It's not efficient working this way, u know. de link in de posting verwijst derhalve naar een e-mail adres... voel je geroepen!

Mededeler zei

Nou, ik was toch geprikkeld? Jij niet dan?
Maar leg eens uit, op welke wijze wil je zo'n idee dan off-line uitwerken en wat zou je er dan mee willen doen als dat gebeurd is? Prototypes, fabrikanten, patenten e.d? Of om in de bureaulade te leggen, of om ook op internet te zetten?

Hieronymus zei

vreugdevol highspeed offline kunstzinnig uitwerken in groepsverband. En dan de potentie van het uitgedachte de noodzakelijke eer bewijzen.