donderdag 4 mei 2006

Dynamische rotonde bezetting

Waarom zijn er nooit dynamische rotonde bezettingen? Het enige wat je er voor nodig hebt is genoeg automobilisten om 1 rotonde volledig te vullen. En dan maar samen rondjes bijven rijden tot de bezinetanks leeg zijn... Als je het wat groter opzet en de juiste rotondes kiest kan je misschien zelfs wel de ideaalsituatie van een totale Gridlock (Ben Elton) bereiken!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

zeker interessant ook in combinatie met het voorlaatste idee, het holistische zebrapad...

waarom eigenlijk die hele bezetting niet als hologram uitgevoerd?scheeld veel stank en herrie.
en trouwens, waarom eigenlijk niet voortaan alle verkeer in hologramstijl?!
lekker rustig...

Mededeler zei

Ik zie nu zo even twee maren:
(1) vooreerst moet je een reden hebben om te demonstreren, voor of (meestal) tegen iets. Het is weinig zinvol om op deze wijze te gaan demonstreren, enkel omdat het zo efficient is.
(2) mensen die demonstreren hebben geen auto's. Mensen met auto's zijn gelukkig en demonstreren nooit. (op de meeste rotonde's echter zou deze methode ook met fietsen goed werken).

Een alternatief is mensen die zebrapaden op en neer lopen.

Hieronymus zei

:-) kijk, nu komt er zowaar een zinnige & maatschappelijk relevante discussie op gang in deze uithoek vh net. Waarom stoppen bij auto's gelukkege vader? Alle mensen als hologrammen: dat scheelt pas echt behoorlijk in de mileubelasting.

Hieronymus zei

Mededeler: tav punt 1 : dat lijkt me nu juist een redelijk goede reden om uberhaupt in beweging te willen komen in dit aardse bestaan. Tav 2 : daar heb je natuurlijk een punt. Kom ik ergens tussen nu en volgend jaar nog een keer scherpzinnig op terug.